Hawaii repülőjegy tippek – Árak, időzítés és útvonalak

Utoljára frissült:

Szerző:

Tibor

A Hawaii-szigetek világszerte az egyik legdrágább desztinációnak számítanak, melyhez a hawaii repülőjegy árak is hozzájárulnak.

Van azonban módunk rá, hogy optimalizáljuk az utazás körülményeit ezzel pedig nem csak a repjegyeken takaríthatunk meg, de egyéb költségeink is csökkennek. Részletesen írtunk a szigetek árairól és az utazás időzítéséről is.

Tartalomjegyzék
A legolcsóbb hawaii repülőjegy megtalálása
Hawaii nyaralás időzítése
Útvonalak Hawaii felé
Belföldi repülőjáratok

hawaii repülőjegy repülő hidroplán parkol egy fehér homokos strand mellett

A legolcsóbb hawaii repülőjegy megtalálása

Olcsó jegyek kereséséhez érdemes a Booking Flights és a Skyscanner felületeit átnézni, de foglalást NE a Skyscanneren keresztül csináljuk, mert nem maguk árulják a jegyeket, mint a Booking vagy a légitársaság, hanem csak közvetítenek. A társaságok saját oldalán szinte mindig drágább a jegy, mint a Bookingnál, de azért érdemes ellenőrizni.

A dinamikus árazás korában akár óráról órára is változhatnak az árak, de főképp a kereslet és az üzemanyagköltségek határozzák meg azokat. Jelentősen olcsóbb lehet a nyaralás, ha:

  • Rugalmasak vagyunk az indulás időpontját és akár az indulási helyet (pl. Bécs) illetően is
  • 1-3 hónappal indulás előtt vesszük meg a jegyeket
  • Nincsen légitársaság vagy átszállási hely preferenciánk
  • Elkerüljük a legzsúfoltabb időszakokat, például Hawaii esetében az év utolsó és első heteit, valamint a nemzeti ünnepeket
  • Érdemes a Google Flights eszközt is kipróbálni a tervezéshez

A bejegyzés írásakor például a következő 1-3 hónapban 270-340 000 forint között érhetők el a legolcsóbb hawaii repülőjegyek, minden esetben 2 átszállással és 23-24 óra utazással. Ha jó árakat akarunk kifogni, a legfontosabb tényező, amelyre hatni is tudunk, az az utazás időpontja.

Hawaii nyaralás időzítése

A szigetek a december második felében és közvetlenül szilveszter után, valamint a nemzeti ünnepek környékén (pl. július 4.) a legzsúfoltabbak, milyenkor érkezik a legtöbb látogató az amerikai szárazföldről, ezért ilyenkor a legdrágábbak, és fogynak el leggyorsabban, a hawaii repülőjegyek. Az időjárás kevésbé meghatározó abban, hogy Mikor érdemes Hawaiira utazni, mint más trópusi desztinációkon, hiszen a hőmérséklet közel azonos a teljes évben, különbség csak a csapadék mennyiségében mutatkozik.

Nyáron szárazabb az idő, így túrázásra, autós körútra, felfedezésre alkalmasabb, míg a csapadékosabb „télen” a kulturális programok, a szállodai és óceánparti strandolás, pihenés és a gasztrómiai élvezeteknek hódolás jelentik. Ilyenkor is ideális persze az idő vízi programokra és aktív pihenésre, hiszen általában a záporok után gyorsan kitisztul az idő. Télen az északi és keleti oldalakon nagyobbak a hullámok, aminek a szörfösök nagyon örülnek, az óceánban ázni vágyók kevésé.

Érdemes-e ősszel vagy télen Hawaiira utazni?

Nem véletlenül a december a legnépszerűbb hónap, még a tél közepén is tökéletes az idő:

A videóban épp 28 fokban autózik a videós

A válasz tehát igen, érdemes ősszel vagy télen utazni, sőt, az őszi hónapokban még a hálaadás majd a karácsony-újév zsúfoltsága előtt az egyik legjobb időpontot kínálják a Hawaii-szigetek felfedezésére jó (jobb) áron.

Útvonalak

Folyamatban

Belföldi repülőjáratok

Folyamatban

💡

A bejegyzésben szereplő néhány támogatott linkről vásárlással, foglalással segíthetsz nekünk az ingyenes oldal fenntartásában.

  • Booking.com szállás: Gyakori használattal (Genius program) 10-20% kedvezményeket, ingyen reggelit, autóbérlés kedvezményt stb. érhetsz el.
  • Booking.com repülőjegy: Általában jobbak az áraik, mint közvetlenül a légitársaságoknál. Szintén a Genius programba számít.
  • Airalo mobilnet - eSIM megoldások az EU-n kívülre jó áron, egyszerűen, megbízhatóan. Júliusi vásárláshoz 15% kedvezmény kód: NEWTOAIRALO15
  • Trópusi csomagajánlatok a Morton's Travel, az amerikai csoportos utak hazai piacvezetőjétől. Bookingnál jobb árú szállások, magyar rendelkezésre állás, biztosítások.

Ezen szolgáltatókra átkattintás és ottani vásárlás után néhány százalékos jutalékot kaphatunk, mely számodra nem jár plusz költséggel.